Bezbrižnost uz Mastercard® zaštitu

Bilo da plaćate preko interneta, u trgovini, putem aplikacije ili prenosivog uređaja, Mastercard pruža značajnu prednost u pogledu sigurnosti vaših finansijskih sredstava.

Imamo sofisticirane alate koji prate, otkrivaju i bore se protiv prevare prije kupovine, ali i prilikom svakog koraka u procesu kupovine. Naši stručnjaci neprestano stvaraju i unapređuju postojeću tehnologiju kako bi uvijek bili nekoliko koraka ispred prevaranata, tako da kada Mastercard identifikuje vaš pametni telefon kao vaš, niko drugi ne može da obavlja kupovinu sa vašim podacima.

Korisnicima omogućavamo da prilikom digitalnih plaćanja budu bezbrižniji i sigurniji kroz tokenizaciju - postupak zamjene primarnog broja računa tokenom.

Click to play video

Sigurnost koja vam je neprocjenjiva

Saznajte kako da se zaštitite

Budite informisani

Ukoliko se desi da Vas neko kontaktira i traži Vaše lične podatke ili podatke o Vašem računu, prekinite vezu ili izbrišite email i obratite se banci putem brojeva telefona napisanih na poleđini vaše kartice. Takođe možete posjetiti web stranicu Vaše banke kako biste prijavili sumnjivu aktivnost.

Budite oprezni

Savjetujemo vam da pratite svoj račun i redovno provjeravate stanje da biste uočili transakcije koje niste izvršili. Ukoliko primjetite sumnjivu aktivnost na vašem računu, odmah se obratite finansijskoj instituciji koja vam je izdala karticu.
 

Educirajte se

Postoji mnogo toga što možete da učinite kako biste spriječili zloupotrebu svoje kartice. Na primjer, izbjegavajte da kliknete na link koji ne prepoznajete ili objavljivanje i dijeljenje podataka sa vaše kartice ili njihove fotografije na internetu. Saznajte više o kreiranju pametne šifre, te pocijepajte stare bankovne izvode i dokumenta koja sadrže vaše lične podatke, prije nego što ih bacite.