Novi način plaćanja koji te štedi

Od sada plaćajte račune električne energije EPBIH brzo, sigurno i jednostavno putem HuHu mobilne aplikacije. Posebna pogodnost za sve korisnike Mastercard® platnih kartica je plaćanje EPBIH računa bez naknada do 31. decembra 2020. godine ili do isteka sredstava.

Kartično plaćanje računa za električnu energiju je omogućeno svim korisnicima koji račune primaju putem maila (e-račun), a registracija na e-račun sada je moguća i putem HuHu aplikacije, a prijava se vrši unosom broja posljednjeg računa, takozvane reference. Dodatno, moguće je izvršiti i prijavu za više mjernih mjesta.

Na ovaj način, kroz HuHu aplikaciju je omogućeno plaćanje računa električne energije EPBIH i za korisnike iz inostranstva.

Nakon izdavanja računa za električnu energiju, u HuHu inbox stiže već pripremljena uplatnica koja se jednim klikom odobrava za plaćanje. U slučaju potrebe za korekcijom iznosa, ponuđena je i opcija izmjene. Sama registracija na HuHu ne obavezuje na ovakav način plaćanja, a svaku uplatnicu je moguće jednostavno izbrisati. U aplikaciji se nalazi i jedinstveni preglednik svih uplata, dok na e-mail dolazi potvrda o plaćanju.

Kod ponavljajućih plaćanja, iskoristite opciju credentials-on-file rješenja, odnosno mogućnost čuvanja kartice u sigurnom i certifikovanom okruženju. Proces registracije je jednostavan: korisnik samo jednom unosi podatke o svojoj Mastercard kartici, a oni se zatim tokenizuju i postaju spremni za korištenje kad god su korisniku potrebni, bez komplikacija i potrebe za dodatnim unosima prilikom plaćanja. Podaci koji se čuvaju u enkriptovanom obliku uključuju broj kartice i datum isteka kartice – odnosno, podatke koji su vidljivi na samoj plastičnoj kartici. Podaci se čuvaju u skladu sa PCI DSS standardima globalne platne industrije, po kojima su platni sistemi trgovaca podložni redovnim provjerama i ažuriranjima sistema. Osetljivi podaci kao što su PIN, CVC2, Mastercard SecureCode i Mastercard Identity Check kod nikada se ne čuvaju.

Za više informacija kako izvršiti plaćanje unutar aplikacije, posjetite: