Skip to Content

Besplatan pristup Biznis klubovima

Korištenje usluga Biznis klubova na aerodromima u Sarajevu, Beču i Beogradu je veoma jednostavno za naše Premium korisnike. Kako biste uživali u benefitima koje smo Vam pripremili nije Vam potrebna rezervacija već je dovoljno da posjedujete Mastercard Premium karticu na svoje ime uz koju ćete priložiti  važeću boarding kartu. Prilikom ulaska u Biznis klub, prislonite svoju karticu na POS terminal, koji će automatski izbaciti poruku da li je ulazak odobren. Tada dobijate slip koji je potrebno da sačuvate jer sa njim možete da ostvarite ponovni ulazak u Biznis klub u roku od 1h od izlaska iz njega, u slučaju kašnjenja leta. Ostaje da uživate u trenucima prije leta i opustite se u prijatnom i komfornom prostoru uz Mastercard Premium Program.

U okviru biznis kluba na Aerodromu Sarajevu, možete uživati u neograničenoj konzumaciji hrane i pića, besplatnom Wi-Fi, asortimanu strane i domaće štampe.

Radno vrijeme biznis kluba je svakog dana od 5:30h do 21:00h (po lokalnom vremenu)***.

Korištenje biznis kluba na Aerodromu Sarajevo je ograničeno na 3 sata (osim u slučaju kašnjenja leta, kada se boravak produžava za vrijeme trajanja kašnjenja leta).

 GDJE SE NALAZI BIZNIS KLUB:

Biznis klub: Prvi sprat, Terminal B

*Za više informacija u vezi sa korištenjem Biznis klubova, molimo Vas da kontaktirate Vašu banku.

**Jedan korisnik Mastercard Premium kartice ima pravo da sa sobom uvede besplatno u biznis klub jedno dijete starosti do dvije godine uz pokazivanje važećeg dokumenta djeteta. Za djecu starosti od dvije do 12 godina ulazak u biznis klub naplaćuje se u iznosu od 50% vrijednosti prema važećem cjenovniku Aerodroma Sarajevo.

***Radno vrijeme se može pomijerati u skladu sa sezonskim rasporedom. Radno vrijeme salona je u skladu sa radnim vremenom Aerodroma Sarajevo što se objavljuje svaki dan na web stranici Aerodroma Sarajevo za naredni dan https://www.sarajevo-airport.ba/.

Period trajanja od 01.01.2024. do 31.12.2024. godine.

 

AERODROM BEČ

Za sve putnike van šengenske i šengenske zone na raspolaganju su dva poslovna salona na bečkom aerodromu; VIENNA salon na Terminalu 2 i SKY salon na Terminalu 3. 

U okviru biznis kluba na Aerodromu u Beču, možete uživati u švedskom stolu sa toplom i hladnom zakuskom, bezalkoholnim i alkoholnim pićima, velikom izboru strane štampe i časopisa, poslovnom prostoru sa računarima, prostoru za odmor i relaksaciju, prostoru za bebe, besplatnom Wi-Fi, kompletno klimatizovanom prostoru i tuševima, odvojenoj prostoriji za pušače.

 

GDJE SE NALAZE BIZNIS KLUBOVI:

VIENNA salon:

Za putnike koji polaze sa izlaza C i D.

Lokacija: Terminal 2, nivo 2, nakon sigurnosne kontrole ali prije pasoške kontrole.

Radno vrijeme salona je od 04:30h do 22:00h (po lokalnom vremenu).

 

SKY salon:

Za putnike koji polaze sa izlaza F i G.

Lokacija: Terminal 3, nivo 2, nakon sigurnosne kontrole ali prije pasoške kontrole.

Radno vrijeme salona je od 04:30h do 23:00h (po lokalnom vremenu).

 

*Za više informacija u vezi sa korištenjem Biznis klubova, molimo Vas da kontaktirate Vašu banku.

**Radno vrijeme se može pomerati u skladu sa sezonskim rasporedom.

***Period trajanja od 01.01.2024. do 31.12.2024. godine.

U okviru biznis kluba na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu (Terminal 2, pored izlaza A4), imate mogućnost neograničene konzumacije hrane i pića, besplatnu upotrebu Wi-Fi i IPTV, asortiman strane i domaće štampe, dostupnost računara, faksa i mašine za fotokopiranje.

Radno vrijeme biznis kluba je svakog dana od 6:00h do 22:00h (po lokalnom vremenu).

GDJE SE NALAZI BIZNIS KLUB:

Terminal 2, pored izlaza A4

*Za više informacija o Mastercard Premium karticama Vaše banke kao i uslovima korištenja Biznis kluba, molimo Vas da kontaktirate Vašu banku.

**Jedan korisnik Mastercard Premium kartice ima pravo da sa sobom uvede besplatno u biznis klub jedno dijete starosti do petnaest godina uz pokazivanje važećeg dokumenta djeteta.

***Mastercard Premium korisnicima je omogućeno besplatno korištenje Biznis kluba. Ukoliko ste zainteresovani za korištenje dodatnih usluga Lounge Key ili Priority Pass, koje nisu pokrivene ovom ponudom, molimo kontaktirajte sa svojom bankom kako biste proverili dostupnost željenih usluga.

****Korisnici Mastercard Premium kartica pojedinih banaka imaju mogućnost da sa sobom besplatno uvedu u biznis klub jedno dijete starosti do petnaest godina uz pokazivanje važećeg dokumenta djeteta i još jednu osobu bilo koje starosti. Mogućnost korištenja ove pogodnosti provjerite sa Vašom bankom ili na ulazu u biznis klub.  

*****Radno vrijeme se može pomjerati u skladu sa sezonskim rasporedom.

******Period trajanja od 01.01.2024. do 31.12.2024. godine.